بازدید امروز : 299
بازدید دیروز : 62
علت این که کسی طلسم و جادو را یاد بگیرد و انجام دهد در اسلام طرد شده است چیست؟
آیا فردی که با علوم غریبه آشنا باشد در زمان مرگ به سختی جان خواهد داد و مورد آزار و اذیت از سوی جن و پری خواهد شد؟
تعدادی کتاب در این رابطه از یکی از سایت ها دانلود کردم و دارای یک سری اشکال انسان و حیوان و یکسری نمادهای مختلفی دارد. آیا انجام دادن کارهای ذکر شده در کتاب، مثلا نوشتن یک طلسم و طبق راهنما به آن عمل نمودن کار اشتباهی است؟ برای کنجکاوی هم انجام دادن آن آیا مشکل ساز خواهد شد؟ خواهشمندم راهنمایی فرمائید؟
در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید :
1- طلسم عبارت است از نقوش سحرى یا تنجیمى و یا چیزى منقّش به این نقوش، که براى دفع آفتها یا چشم زخم و یا حوادث دیگر تهیه مى کنند. «بَلیناس حکیم» به لقب «پدر طلسمات» شهرت یافته است و بنابر برخى روایات، او در بسیارى از شهرها طلسمهایى براى محافظت از توفان و مار و کژدم ساخته بوده است. قواعد گوناگون براى تهیه طلسم به «هرمس تریسمگیستوس» منسوب است. علم طلسمات را لیمیا(علوم خمسه محتجیه) نیز مى نامند. اصحاب طلسم براى برخى اعداد، خواص و تأثیر قائلند و مى پندارند که مى توان میان مردمان از طریق نوشتن اعداد مخصوص مهر و کین پدید آورد; اعدادى چون اعداد متحابه، مربع وفقى. این عقیده، نتیجه اعتقاد به تأثیر قواى آسمانى (=قواى فعّاله) در قواى زمینى(=قواى منفعله) است. معتقدان به این عقیده، گمان مى کرده اند که هر کس بتواند میان این دو نیرو ارتباط برقرار کند، از آثار ویژه آنها بهره مند مى شود و کارهایى شگفت انگیز انجام مى دهد. سحر و جادو و طلسم و بستن بخت از امورى است که واقعیت دارد البته انجام دادن آن حرام است. وجود چنین نیروها به مقتضای نظام دنیا می باشد که تزاحم میان زشتی ها و پلیدی ها وجود دارد و همچنان که انسان های شیطان صفت و زشت کار وجود دارد جن های پلید و آزاردهنده نیز وجود دارد.
طلسم عبارت است از نقوش سحرى یا تنجیمى و یا چیزى منقّش به این نقوش، که براى دفع آفتها یا چشم زخم و یا حوادث دیگر تهیه مى کنند. «بَلیناس حکیم» به لقب «پدر طلسمات» شهرت یافته است و بنابر برخى روایات، او در بسیارى از شهرها طلسمهایى براى محافظت از توفان و مار و کژدم ساخته بوده است. قواعد گوناگون براى تهیه طلسم به «هرمس تریسمگیستوس» منسوب است. علم طلسمات را لیمیا(علوم خمسه محتجیه) نیز مى نامند. اصحاب طلسم براى برخى اعداد، خواص و تأثیر قائلند و مى پندارند که مى توان میان مردمان از طریق نوشتن اعداد مخصوص مهر و کین پدید آورد; اعدادى چون اعداد متحابه، مربع وفقى. این عقیده، نتیجه اعتقاد به تأثیر قواى آسمانى (=قواى فعّاله) در قواى زمینى(=قواى منفعله) است. معتقدان به این عقیده، گمان مى کرده اند که هر کس بتواند میان این دو نیرو ارتباط برقرار کند، از آثار ویژه آنها بهره مند مى شود و کارهایى شگفت انگیز انجام مى دهد. سحر و جادو و طلسم و بستن بخت از امورى است که واقعیت دارد البته انجام دادن آن حرام است. وجود چنین نیروها به مقتضای نظام دنیا می باشد که تزاحم میان زشتی ها و پلیدی ها وجود دارد و همچنان که انسان های شیطان صفت و زشت کار وجود دارد جن های پلید و آزاردهنده نیز وجود دارد.
2- یکی از اصول اساسی توحید، این است که همه قدرت ها در این جهان از قدرت پروردگار سرچشمه می گیرد، حتی سوزندگی آتش و برندگی شمشیر بی اذن فرمان او نمی باشد. منتها مفهوم این بیان مجبور بودن افراد در کار خود نیست.
توضیح این که: جهان آفرینش، جهان اسباب و مسببات است. البته برخی سبب ها مادی است و برخی غیر مادی است.
اراده حکیمانه خداوند بر این تعلق گرفته است که هر پدیده و حادثه ای از علت ویژه خود صادر گردد و درعین حال، نظام علت و معلول ها همگی به خدا منتهی شده و از او قدرت و نیرو می گیرند. او است که سبب را می آفریند و به آن قدرت و نیرو می بخشد و آن را برای ایجاد معلول ویژه خود آماده می سازد.
در حقیقت مؤثر واقعی، در تمام نظام جهان یکی است و نظام جهان که به صورت اسباب و مسببات جلوه گری دارند، همگی از او استمداد گرفته و به او منتهی می شوند (اصالت روح، ایت الله سبحانی، ص 241، مؤسسه امام صادق).
مثلا در تأثیر سحر و جادو وضع چنین است خداوند متعال با قدرت خویش، اراده و نیرویی را در افراد به ودیعت نهاده است که انسان ها با بهره گیری از این اراده و تقویت می توانند به کارهای شگفت انگیزی دست زنند. برخی مانند اولیای خداوند از آن نیرو و در مسیر مناسب، استفاده می کنند و عده ای دیگر، با سوء استفاده از آن به کارهای ناشایست اقدام می کنند؛
پس، در واقع اصل وجود این نیرو در نهاد آدمی از آن خداوند و به فرمان او است، منتها چگونگی بهره گیری از آن به عهده خود انسان نهاده شده است و او در چگونگی بهره گیری از آن مسؤول است.
سحر و جادو از نظر قرآن کریم و احادیث تا حدی واقعیت دارد. به این امر در آیه 102 سوره بقره و 4 سوره فلق اشاره شده است. از این آیات و برخی روایات استفاده می شود که برخی از سحرها واقعا اثر گذارند. همچنان که آیه 102 سوره بقره می فرماید: مردم سحرهایی را فرا می گرفتند که میان مرد و همسرش جدایی می افکند.
علامه طباطبایی در وجود داشتن چنین اموری می فرمایند: «... در این میان افعال خارق العاده دیگری است که مستند به هیچ کدام از سبب از اسباب طبیعی و عادی نیست، مانند خبر دادن از پنهانی ها و مانند ایجاد محبت یا دشمنی و گشودن گره ها و گره زدن ها و خواب کردن و احضار و حرکت دادن اشیاء با اراده و از این قبیل کارهایی که مرتاض ها انجام می دهند که به هیچ وجه قابل انکار نیست، یا خودمان بعضی از آنها را دیده ایم و یا برایمان آن قدر نقل کرده اند که دیگر قابل انکار نیست».
3- به طور کلی هر چیزی که در شریعت حرام شده است به خاطر ضرر ها و آسیب هایی است که از جوانب مختلف برای انسان در پی دارد . رو آوردن به کار طلسم و جادو و گام نهادن در این وادی موجب متزلل شدن اعتقادات انسان و قائل شدن به وجود نیرو و قدرتی در برابر قدرت خداوند و اسقلال دادن به این نیرو و قدرت است که منجر به شرک می گردد و اعتقاد پاک انسان نسیت به توحید افعالی و توحید در ربوبیت را دچار آسیب و سستسی می کند .
4- در مورد علوم غریبه باید گفت که این علوم انواع و شاخه های مختلفی دارد و نمی توان گفت اصل یاد گیری ان چنین اثار نامطلوبی به دنبال دارد اما این علوم کاملا تخصصی است و آموختن آن برای هر کس ممکن نمی باشد .
5- انسان های پاک وبا تقوا و علمایی که با دین و شریعت به خوبی اشنا هستند میتوانند از علوم غریبه استفاده مناسب و مطلوبی داشته باشند و به نتایج مفیدی برسند اما مدعیان دروغین این علوم نیز فراوانند و در کمین انسان های غافل و بی خبر می باشند .
6- توصیه بزرگان و علمای ربانی نپرداختن به این علوم و پرداختن به معارف دین و تقویت توحید و بینش توحیدی و تعمیق آن است و وارد شدن در این وادی را خطرناک و موجب اتلاف عمر و دچار شدن به آسیب های روحی و جسمی و اعتقادی می دانند .
7- گام اول در هر کار شروع آن است بنا بر این بهتر است که این گام برداشته نشود و حتی برای امتحان و آزمایش نیز اقدامی در این مورد انجام ندهیم زیرا گام اول زمینه ساز گام های بعدی و رفتن تا اخر خط است .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید